Skip to main content

Esztétika → Mélyhidratálás

Prevenció

A prevenció jelentése

A prevenció az egészségügyben a betegségek megelőzését és korai felismerését jelenti, míg preventív lépések alatt olyan tevékenységeket vagy vizsgálatokat értünk, amelyek minimalizálják, illetve kiküszöbölik azokat az egészségügyi tényezőket, melyek fizikai vagy lelki betegségeket, problémákat okozhatnak vagy hozzájárulhatnak ezek kialakulásához.

A betegségeknek rengeteg fajtája és formája létezik, amelyeket mind a genetikai hajlam, illetve a különféle kórokozók, mind a környezeti tényezők és maga az életmód is befolyásolhatnak. Éppen ezért az egészségmegőrzésnek is számos módja létezik. A szakorvosok javasolják, hogy a gyermekek és felnőttek egyaránt rendszeresen keressék fel háziorvosukat felülvizsgálatok céljából még akkor is, ha egyébként egészségesnek érzik magukat. A különböző szűrővizsgálatokon azonosítani tudjuk az egyes betegségek rizikófaktorát, valamint információt kaphatunk immunrendszerünk állapotáról, melyek alapján szakorvosaink személyre szabott tanácsokat tudnak adni az egészséges és kiegyensúlyozott életmód kialakításában.

A prevenció szintjei

A modern egészségügyi rendszerekben többlépcsős prevenciós rendszert – MTSS: Multi-tiered System of Support – alkalmaznak, amely a prevenció három szintjét különbözteti meg:

  1. Elsődleges (primer) prevenció – célja, hogy egy adott népességen belül mérséklődjön bizonyos megbetegedések és balesetek száma, valamint a mentális rendellenességek és zavarok új eseteinek előfordulási aránya.
  2. Másodlagos (szekunder) prevenció – célja a korai stádiumban lévő betegségek gyors és hatékony kiszűrése, szükség esetén kezelése. Itt beszélhetünk szűrővizsgálatokról, mint például a különböző laborvizsgálatok vagy éppen a rákszűrések.
  3. Harmadlagos (tercier) prevenció – a károsító hatások és következmények kiküszöbölése, valamint az ártalomcsökkentés. Ez rehabilitáció útján valósulhat meg (például intravénás drogfogyasztás esetén a tűcsere-program).

EverDerm Healthcare – a prevenció központja

Az EverDerm HealthCare Egészségközpont elsődleges célja a prevenció fontosságának terjesztése! Elkötelezettek vagyunk az egészségtudatosság népszerűsítése és pácienseink edukációja iránt. Magas szintű és pontos laboratóriumi diagnosztikával és a leginnovatívabb terápiák kialakításával támogatjuk a személyre szabott gyógyászatot.

A megelőző, azaz preventív intézkedések hatékonyak lehetnek az egészségmegőrzésben, amennyiben megfelelő és megalapozott tájékoztatásban részesülünk. Ehhez elengedhetetlenek a precíz diagnosztikai szűrőtesztek és laboratóriumi vizsgálatok. Ennek jegyében igyekszünk edukálni is pácienseinket, és minél aktívabban részt venni felvilágosító kampányokban. Az EverDerm HealthCare magasan képzett szakorvosai mindenki számára rendelkezésre állnak, hogy segítsenek elérni a kívánt célokat.

Szolgáltatásaink

  • Humán labordiagnosztikai vizsgálatok elkészítése és véleményezése
  • Széleskörű szakorvosi tanácsadás (a tudományos eredményekre alapozva)
  • Bőrgyógyászati szűrések
  • Anyajegy-eltávolítás
  • Egyéb bőrkinövések eltávolítása

Bőrgyógyászat

Anyajegy-eltávolítás

Bőrkinövés eltávolítás

Belgyógyászati szakrendelés

Gépi gátizom-erősítés