Skip to main content

EsztétikaPlasztika → Hegkorrekció

Hegkorrekció

Hegkorrekció plasztikai sebész által

Műtétek, háztartási vagy közlekedési balesetek, valamint sporttevékenységek során gyakran szerezhetünk olyan sérüléseket, amelyek hegesedés útján gyógyulnak. A hegek megjelenési formája azonban a sérüléstől függően sokféle lehet. A nagyobb, esetleg csúnyán gyógyult sebek után maradt hegek sokak számára okoznak esztétikai problémát. A hegkorrekciós műtétek lehetőséget nyújtanak, hogy ezek a zavaróvá vált hegek szinte észrevétlenné váljanak vagy, hogy megjelenésük  számottevően javuljon.

A hegkorrekciós műtét előtt

A heg nagyságától függően a műtéti eljárás szükségessé teheti bizonyos előzetes vizsgálatok – laborvizsgálatok, EKG, röntgen – elvégzését ahhoz, hogy a szakorvos megbizonyosodjon arról, hogy nincs semmi olyan egészségügyi probléma, ami befolyásolhatja a beavatkozás menetét és eredményét. A megfelelő gyógyulás elősegítéséhez érdemes leszokni a dohányzásról, mivel a nikotin lassítja a regenerációs folyamatokat és rontja a sebgyógyulást. A beavatkozás előtt két héttel kerüld az aszpirin, a ginkgo biloba és egyéb természetgyógyászati szerek használatát, valamint a műtét előtt 3-4 nappal lehetőleg ne fogyassz 1000 mg feletti C-vitamint.

Mi várható a műtét során?

Az esetek nagy részében a heg egyszerű kimetszése és atraumatikus varrata elégséges, ugyanakkor vannak olyan bonyolult esetek is, amikor a hegvonal lefutását megváltoztató beavatkozás szükséges a legjobb eredmény eléréséhez. A műtétet követően a szakorvosok gyakran bőrragasztóval is lefedik az adott sebet a jobb összehúzás és illesztés érdekében.

Várható eredmények és utókezelés

A hegkorrekciós műtét gyakran hosszabb heget eredményez, mint amilyen az eredeti volt. Az “új heg” azonban már sokkal kevésbé lesz látható, valamint láthatóan vékonyabb lesz az előzőnél. Sajnos azt tudomásul kell venni, hogy a hegek nem tüntethetők el teljes mértékben, esztétikailag azonban a hozzáértő plasztikai sebészek sokat tudnak javítani rajtuk. A kezelt hegek alaki eltérései már 3 hónap után megszűnnek, a végleges eredmény azonban csak 18 hónap elteltével lesz látható.

A felépülési idő első két hetében szigorúan kerülni kell minden megerőltető fizikai munkát. Három hét után már könnyű testmozgás végezhető, majd fokozatosan vissza lehet térni a korábbi életvitelhez. A regeneráció elősegítése érdekében hegkezelő krém használatát javasolt. A beavatkozást követő 6 hónapban a hegeket semmiképp sem érheti közvetlen napfény, a fényvédelemre pedig fokozott figyelmet kell fordítani a gyógyulás teljes időtartamában!

Az eljárás menete

  1. A műtét első lépéseként megkérjük a pácienst, hogy vegyen át egy speciális, steril öltözéket, amiben a beavatkozás során kényelmesen tud feküdni.
  2. Ezt követően a szakorvos steril izolálással lefedi a műtéti területet, majd fertőtleníti azt.
  3. A műtétet végző sebész orvos közvetlenül a műtéti területbe injektálja az adott érzéstelenítő anyagot.
  4. Ezután a hegkorrekciót végző plasztikai sebész kimetszi a korábbi heget, majd újra egyesíti a sebszéleket.
  5. A szakorvos lehetőség szerint felszívódó varratokkal dolgozik, hogy ezzel is segítse a lehető legszebb eredmény elérését. Ha bármilyen oknál fogva nem lehet felszívódó varratokat alkalmazni, akkor bőr alatti varratokkal egyesíti a sebvonalakat, amelyek szintén szépen, szinte láthatatlanul tudnak begyógyulni.
  6. Végezetül az orvos egy speciális ragtapasszal fedi le az adott területet.

Beavatkozás ideje:
20-30 perc

Ár: 55.000 Ft-tól

Jelentkezz be szakorvosunkhoz!

Bejelentkezés!