Skip to main content

EsztétikaBotox → Fogcsikorgatás

Fogcsikorgatás kezelése

Hogyan működik a fogcsikorgatás botox-os kezelése?

A fogcsikorgatás, vagy más néven bruxizmus, a felnőttek mintegy 13 százalékára jellemző éjszaka, míg egyharmaduk nappal is csikorgatja a fogát. Nem is gondolnánk, hogy ez a nem-tudatos cselekvés bizony nagyon káros hatással lehet fogainkra. A fogak egymáshoz préselése során ugyanis 600 kg-os tömegnek megfelelő préserő nehezedik a fogfelszín egy négyzetcentiméterére. Ez sajnos a fogak felszínének kopásához vagy akár kilazulásához és kihullásához is vezethet.

A fogcsikorgatás azonban nem csak fogainkra veszélyes, hanem az állkapocs ízületeinek kopása és begyulladása is a tét, melyre a nyakba és a fejbe kisugárzó fájdalom hívhatja fel a figyelmet.

Az orvostudomány ennek megszüntetésére is hozott megoldást. A botulinumtoxin injekció beadásával ugyanis elérhető az érintett izmok lazítása. A beavatkozás így megakadályozza a túlzott izom-összehúzódásokat, ezáltal a fájdalom is jelentősen csökkenhet.

A fogcsikorgatás megszüntetésére irányuló botox kezelés előnyei

  • csökken az állkapocsban érzett fájdalom
  • megelőzhetőek a gyulladásos tünetek
  • megszűnik a nyakba, vállba és fejbe kisugárzó fájdalom
  • az eredmény már 3-14 napon belül érzékelhető
  • egyszerű, de hatásos orvosesztétikai beavatkozás
  • gyors kezelés: 15 perces beavatkozással akár 6 hónapig tartó eredmény

A kezelés menete

  1. A fogcsikorgatás megszüntetésére irányuló kezelés egy szakorvosi konzultációval kezdődik, melynek során páciensünket részletesen tájékoztatjuk az eljárás menetéről és az alkalmazandó technikáról.
  2. A konzultációt követően az orvos lefertőtleníti az adott területet és megvizsgálja az állkapocs izmok mozgását.
  3. Amennyiben orvosilag semmi akadálya nincsen a kezelésnek, ezután következik a tényleges beavatkozás, amely során a szakember a botulinumtoxin megfelelően hígított kis mennyiségű oldatát juttatja vékony tűvel az állkapocs mozgatásáért felelős izmokba.

Ár: 120.000 Ft

Jelentkezz be szakorvosunkhoz!

Bejelentkezés!